При завантаженні в Одесі на Хмельницький були перевищені допустимі параметри навантаження на одиночну вісь (12,75т при нормі не більше 11,00т), що було виявлено 01.11.2010р. при здійсненні вагово-габаритного контролю. При цьому, в акті зважування зазначена база автомобіля 4,5м при фактичній 6,2м (що викликає сумнів щодо правдивості отриманих результатів), а також свідомо не зазначено, що пункт зважування - 450 км траси Київ-Одеса (місце виявлення порушення зазначене лише у протоколі інспектора ДПС), а отже нарахування заподіяних збитків здійснено з коефіцієнтом 2 (559км х 0,27є х 2 = 301,86 євро), які були мною чемно оплачені, оскільки швидкопсуючий вантаж треба було доставити негайно.
Проте, коли водій здав всі документи по результатах зважування, виявилось, що я з вини контролерів "ваги та розмірів" переплатив практично 150є.
При з"ясуванні порядку відшкодування частини даремно сплаченої суми, у ДАК "Автомобільні дороги України" в м.Києві (т.044-287-04-31) мене скерували до "контролерів", які складали АКТ, оскільки в ньому не було зазначено деталей, які впливають на порядок здійснення нарахувань.
При з"ясуванні порядку відшкодування частини даремно сплаченої суми, у юридичному відділі філії "Одеська ДЕД" Служби автомобільних доріг в Одеській області (т.097-733-69-02), мене м"яко відшили, почавши тягнути час (передзвоніть пізніше, немає відповідальної особи або Вони зайняті...).
ПРОХАННЯ/ЗАПИТАННЯ: як діяти в заданій ситуації, чи є стандартизоване клопотання (заява) в органи прокуратури, суд, тощо. Якщо хтось має досвід такої роботи, взірці заяв... - повідомте або надішліть будь ласка. Дякую.